top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

10.februārī, Siguldā, biedrība Cerību spārni svinīgi atklāj jaunu grupu māju "Sigulda"

Updated: Mar 6, 2023

Grupu mājas "Sigulda" vadītāja Santa Rozīte atklājot svinīgo pasākumu, norādīja, ka te ir vieta, kuru par mājām sauks 16 jaunieši. Māja nav tikai sienas, tā ir drošības, prieka un savstarpējās cieņas sajūta. Tā ir dzīve Siguldā, pilsētā, kura kļuvusi draudzīgāka cilvēkiem, kuru ikdiena ir savādāka, jo viņi dzīvo ar sirdi.

Biedrības “Cerību spārni” vadītāja Eva Viļķina šodiena ir īpaša diena un īpaša sajūta jau realitātē uzsākot sniegt grupu mājas pakalpojumu, jo viņa šim mājas projektam ir bijusi klāt jau idejas tapšanas stadijā un arī sarunās ar projektētājiem. Šodien tā ir realitāte un dzirdot cik apmierināti ar sadzīves apstākļiem ir jau mājā dzīvojošie cilvēki, ir sajūta, ka viss ir izdarīts pareizi un atkal ir vieta, kuru 16 cilvēki sauks par savām mājām.

Uz biedrības "Cerību spārni" grupu mājas "Sigulda" atklāšanu ieradās Labklājības ministre Evika Siliņa. Pēc kopīgas mājas apskates un sarunām, ministre norādīja uz ļoti veiksmīgo biedrības sadarbības modeli starp institūcijām, kuras rezultātā izveidota ne tikai māja, bet vide kopumā.

Sigulda ir sajūtu pilsēta, Siguldas novads daudz labas lietas ierauga un īsteno pirms to uzsāk citi. Svarīga ir pašvaldības un sociālo pakalpojumu sniedzēju sadarbība, organizējot palīdzību un atbalstu līdzcilvēkiem. Ar savām pārdomām atklāšanas svētkos dalījās Siguldas novada domes priekšsēdētāja Līga Sausiņa un priekšsēdētājas vietnieks Linards Kumskis.

Agrāk no rīta grupu māju apmeklēja Uģis Mitrevics, esot Siguldas novada pašvaldības priekšsēdētāja amatā, kopīgi tika aizsākts šis ļoti nepieciešamais projekts. – “ Visiem zināma ir patiesība, ka ne jau skaistas mājas piešķir vērtību cilvēku dzīvei, bet gan tas, ko cilvēki rada un dara šajās mājās.

Tomēr grupu mājas Siguldā, kur pakalpojumus 16 cilvēkiem nodrošinās biedrība “Cerību spārni”, izveide un atklāšana ir ļoti gaidīts brīdis. Tā ir sen gaidīta māja. Tā ir palīdzība mūsu līdzcilvēkiem.

Lai top labi darbi šeit un spēks tiem, kas visaugstākajā vērtē tur palīdzību citiem!” - U.Mitrevics.

Viens no Deinstitucionalizācijas projekta partneriem ir Rīgas plānošanas reģions. Kolēģes no Rīgas plānošanas reģiona uzsvēra cik svarīga ir visu sadarbības partneru sadarbība un pašvaldības atbalsts, lai šādi atbalsta projekti attīstītos un cilvēki varētu saņemt kvalitatīvus pakalpojumus.

Biedrības "Cerību spārni" grupu mājas misija sen vairs nav tikai par pamata vajadzību īstenošanu, taču jauno iedzīvotāju pirmās sajūtas norāda uz pakalpojuma akūto nepieciešamību.

Ir ļoti patīkami un aizkustinoši, ka Siguldas sociālā dienesta vadītāja Kristīne Freiberga ar prieku atklāj, ka sadarbība ar biedrību ir ļoti veiksmīga, aicinot nebaidīties no jauniem un vēl apjomīgākiem projektiem. Ir bijuši dažādi izaicinājumi projekta īstenošanas laikā, bet rezultāts atsver visas ieguldīto darbu.

Biedrības garīgais atbalsts Siguldas Katoļu draudze prāvests Rihards Rasnacis, vēl pirms mājas iesvētīšanas, aicināja ieklausīties apkārtējo cilvēku vajadzībās, jo sabiedrības kopīgais ieguldījums, spēja uzklausīt un sniegt atbalstu bieži vien nav vērtējams tikai ekonomikas rādījumos.

Paldies Dāvids Dreimanis par veltītiem sirsnīgiem vārdiem un vecākiem, kuri atzīmēja, ka šis pakalpojums ir ilgi gaidīts un ļoti vajadzīgs.

Biedrības "Cerību spārni" komanda kļūst bagātāka, ne tikai skaitā, bet arī zināšanās un pieredzē. Visam pāri ir izjusta savstarpējā sadarbība un atbalsts. Sirsnīgs paldies par atbalstu ikdienā un svētkos, visiem pakalpojumu pārstāvjiem no Cēsīm, Spāres, "Cerību māja" grupu mājas Kārklos, no pakalpojumiem Mālpilī un Siguldas "Iespēju māja".


bottom of page