top of page
Search
Writer's pictureCerību Spārni

Atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena!

01.06 visā Latvijā tika atzīmēta Starptautiskā bērnu tiesību aizsardzības diena. Šajā dienā ikvienam bija iespēja nedaudz vairāk padomāt par to, ka mūsu bērni ir sabiedrības īpaši sargājamā daļa. Mums visiem ir nepieciešams rūpēties gan par saviem, gan citiem bērniem, atceroties, ka “svešu bērnu nav”.


Arī Biedrība "Cerību spārni" atzīmēja šo dienu un uzrīkoja skaistus svētkus, kas notika “Cerību spārni” īpašumā “Kārkli”. Pasākuma mērķa grupa bija bērni ar invaliditāti un viņu ģimenes, kas regulāri saņem pakalpojumus biedrībā.


Pasākums iesākās ar zinātnisko šovu bērniem un viņu ģimenēm, tad dienas pirmajā pusē no 12:00-15:00 darbojās meistarklašu darbnīcas, kurās bija iespējams izgatavot vai izmēģināt dažādas lietas. Sapņu ķērāju darbnīcā ģimenes veidoja sapņu ķērēju, Laboratorium Zinātnes skola veidoja slaimus un radošajā darbnīcā bija iespēja izveidot personalizētu zīmuļu turētāju. Papildus bērnus iepriecināja sejas apgleznošanas stacija elbe_makeup, kur katrs varēja pārtapt par savu mīļāko varoni. Vakara daļā uzstājās Iluzionists Edžus ar aizraujošu burvju triku šovu un pēc tam ar muzikālu priekšnesumu visus priecēja dziedātājs Miks Dukurs.


Veidojot sapņu ķērāju, ģimenes locekļi varēja kopīgi parunāt par saviem sapņiem un vēlmēm. Tas deva iespēju radīt izpratni par katra ģimenes locekļa individuālajām vēlmēm un vajadzībām. Meistarklašu darbnīcas bija lieliska iespēja radīt kopīgas atmiņas un radīt sajūtu, ka katrs ģimenes loceklis ir svarīgs un nozīmīgs. Pasākums tika aizvadīts ļoti harmoniski, dodot iespēju bērniem un viņu ģimenēm mierpilni un kvalitatīvi pavadīt skaistu dienu.


Pasākums īstenots, lai veicinātu bērnu un vecāku sadarbību, izpratni par ģimeniskām vērtībām, kā atbalstu, rūpēm, komunikāciju un savstarpējo sapratni, kas ir nozīmīga, lai veidotu un uzturētu stipras ģimenes saites. Šie svētki kalpoja par lielisku iespēju stiprināt ģimenes saites un sagādāt neaizmirstamas atmiņas.


Projekts tiek īstenots ar Sabiedrības integrācijas fonds atbalstu Latvijas valsts budžeta finansētās programmas “Ģimenei draudzīga pašvaldība” atklāta projektu pieteikumu konkursa "Ģimenei draudzīgas vides veidošana" ietvaros.



Comments


bottom of page