top of page
Search
Writer's pictureCerību Spārni

Biedrībā “Cerību spārni” viesojas ciemiņi no Jūrmalas pilsētas pašvaldības

Šī gada 08.09. biedrībā “Cerību spārni” ciemojās viesi no Jūrmalas pilsētas pašvaldības Labklājības pārvaldes, Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centra, kā arī no Jūrmalas pilsētas domes Sociālo, veselības un integrācijas jautājumu komisijas.


Jūrmalas pašvaldības pārstāvji apmeklēja biedrības “Cerību spārni” Dienas aprūpes centru un apskatīja specializētās darbnīcas, kurās darbojas cilvēki ar invaliditāti un izgatavo dažādus keramikas izstrādājumus, lej sveces, auž paklājus un dara citus noderīgus darbus.

Viesi arī iepazinās ar biedrības nodrošinātajiem pakalpojumiem bērniem un pieaugušajiem, apskatot fizioterapijas mākslas, smilšu terapijas, logopēda un Montessori kabinetus.


Tika iepazīts arī “VISI VAR” veikaliņa plašais piedāvājuma klāsts un biedrības “Cerību spārni” vadītāja Eva Viļkina ciemiņiem pastāstīja par sociālā uzņēmuma “VISI VAR” funkcionēšanas principiem, kā arī iepazīstināja ar šūšanas darbnīcu.


Vizītes laikā tika apmeklēta arī grupu māja “Cerību māja” Nurmižu puses “Kārklos”, Dienas aprūpes centrs un grupu māja Amatas pagasta “Spārē”, kur viesi iepazinās ar deinstitucionalizācijas projektos tapušajām mītnes vietām cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un viņu ikdienu, kas tiek pavadīta darbojoties gan specializētajās darbnīcās, gan veicot “mājas soli” grupu mājas telpās.


Jūrmalas pašvaldības pārstāvji izrādīja lielu interesi par biedrības darbu sociālās rehabilitācijas jomā un darbā ar cilvēkiem ar invaliditāti, interesējoties par personāla jautājumiem, par biedrības dalību dažāda līmeņa projektos, darbu Covid-19 apstākļos, aprūpētāju un grupu māju iedzīvotāju un vadītāju ikdienas darba pienākumiem, specializēto darbnīcu ikdienas darba organizēšanu un citiem jautājumiem.



Kopumā vizīte bija piesātināta un iespaidiem bagāta, un, kā atzina Jūrmalas pašvaldības pārstāvji – tās laikā tika smeltas daudz labas idejas un noderīga pieredze turpmākajam darbam.

Comments


bottom of page