top of page
Search
Writer's pictureCerību Spārni

Biedrībā ciemojās projekta partneri no Polijas un Lietuvas

14.06. Biedrībā “Cerību spārni” Smiltenes daudzfunkcionālā centra pakalpojumā viesojās sadarbības partneri no Polijas WTZCzersk un Lietuvas Jaunuolių Dienos Centras, lai tiktos projekta “Potenciāla atrašana: iekļaujoša izglītība ikvienam” (Unlocking Potential: Inclusive Education for All Learners) mācību vizītes ietvaros.

Dienu iesākām ar Smiltenes grupu mājas un daudzfunkcionālā centra “Īve” apskati un iepazīšanos ar darbnīcu meistariem. Pēc pakalpojuma apskates, notika keramikas meistarklase, kuru rezultātā tika izveidoti šķīvji, kas tiks saņemti nākamajā reizē tiekoties Lietuvā.

Pēc Smiltenes pakalpojumu apskates devāmies uz Valmieru, kur Vidzeme augstskolā bija iespēja uzzināt kā virtuālā realitāte spēj palīdzēt sociālās rehabilitācijas jomā.

Diena turpinājās ar Ungurmuižas un Kalēja alas apmeklējumu. Ungurmuiža, kas ir saglabājusies kā unikāls baroka laikmeta arhitektūras piemineklis, pārsteidza ar savu vēsturisko šarmu un skaistajiem dārziem. Muižas apskates laikā iepazināmies ar muižas vēsturi un dažādiem mākslas darbiem, kas saglabāti muižas telpās. Pēc tam devāmies uz Kalēja alu, kas ir dabas veidojums, kurā ir izveidojušās alas.

Pēc šīm apmeklējuma vietām devāmies uz vakariņām. Vakariņu laikā tika pasniegti apliecinājumi par dalību projektā. Pasākums noslēdzās ar atvadīšanos no projektu partneriem, daloties iespaidiem.

13.06. projekta partneri apmeklēja Siguldas dienas centru, kur ar visiem pakalpojumiem iepazīstināja Siguldas dienas centra vecākā sociālā darbiniece. Projekta partneriem bija iespēja iepazīties ar sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem – fizioterapiju, montesori, smilšu terapiju un specializētajām darbnīcām – sveču un ziepju darbnīcu, keramikas darbnīcu, austuvi un rokdarbu darbnīcu.

Tad devāmies apskatīt pirmo grupu māju “Cerību māju”, kuras īpašumā atrodas arī kokapstrādes darbnīca. Pēc pakalpojumu apskatīšanas un gardām pusdienām, projekta partneriem bija sagatavota aktivitāte, kuras laikā bija iespēja iepazīties ar grupu mājas teritoriju, veicināt sadarbību un aktivitātes rezultātā iegūt puzles uz kurām attēlots projekta kopējais logo.

Pēc grupu mājas apskates, devāmies aplūkot Sociālais uzņēmums "Visi Var", kurā tiek tirgoti pakalpojumos ražotie darbi, kurus radījuši cilvēki ar invaliditāti.

Pēc tam devāmies ekskursijā uz Vienkoču parks, kurā kopīgi devāmies pastaigā caur parku un noslēgumā dabas rotu darbnīcā veidojām katrs savu atslēgas piekariņu vai rokassprādzi.

Ar projekta partneriem tiksimies jau vasaras beigās, kad dosimies uz Lietuvu kopā ar četriem jauniešiem ar invaliditāti. Šī būs lieliska iespēja turpināt sadarbību un stiprināt draudzības saites, kas izveidojušās iepriekšējās tikšanās reizēs.

Mācību vizītes mērķis bija sniegt projekta partneriem pieredzi atbalsta sniegšanā cilvēkiem ar invaliditāti un iepazīt labāko praksi sociālo pakalpojumu nodrošināšanā.

“Šī publikācija atspoguļo tikai tās autoru viedokli, un Eiropas Komisijas atbalsts šīs publikācijas tapšanai nav uzskatāms par tās satura apstiprinājumu, un Komisija nekādā veidā neuzņemas atbildību par šeit ietvertās informācijas tālāku izmantošanu”.

Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.


ErasmusPlus







Comments


bottom of page