top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

Biedrībā “Cerību spārni” viesojas poļu pārstāvji no Erasmus+ projekta

Updated: Aug 9, 2022

No 6. līdz 8. janvārim biedrībā “Cerību spārni” viesojās poļu pārstāvji no “Bērnu ar invaliditāti vecāku un aizbildņu asociācijas”, ar mērķi iegūt jaunu pieredzi darbā ar jauniešiem un pieaugušajiem ar invaliditāti un apgūt jaunas neformālās mācīšanās tehnikas, ko ieviest savā organizācijā.


Poļu pārstāvji biedrībā “Cerību spārni” viesojās Eiropas Savienības Erasmus+ programmas mobilitātes projekta “Mācoties viens no otra, mēs varam paveikt vairāk” (“Learn more to do more”) ietvaros, kura mērķis bija mūsu organizācijas ikdienas darba ēnošana. Biedrība “Cerību spārni” bija ieviestā projekta partnerorganizācija.


Organizācija “Bērnu ar invaliditāti vecāku un aizbildņu asociācija” ir ar 20 gadu pieredzi darbā ar cilvēkiem ar dažāda veida invaliditāti. Organizācijas darbības pamatā ir dažādu specializēto darbnīcu ikdienas darba organizēšana cilvēkiem ar invaliditāti, kur viņi var mācīties, nostiprināt esošās un attīstīt jaunas prasmes.


Biedrībā “Cerību spārni” viesi iepazinās ar visu specializēto darbnīcu darba organizēšanu, kā arī ar terapeitu ikdienas darbu. Pieredzes apmaiņas laikā projekta partneri iepazinās arī ar sociālā uzņēmuma “Visi Var” darbību un paviesojās abos uzņēmuma veikalos, iepazīstot plašo jauniešu ar invaliditāti rokdarbu klāstu.


Kā nozīmīga sadaļa projekta ietvaros bija jaunu specializēto darbnīcu pieeju un neformālo mācīšanās metožu apgūšana, ko projekta partneri īstenoja, biedrībā “Cerību spārni” pie speciālistiem apgūstot filcēšanas tehnikas un sveču liešanu.


Pieredzes apmaiņas vizītes laikā projekta partneri tika iepazīstināti arī ar biedrības “Cerību spārni” sniegtajiem grupu māju pakalpojumiem Siguldā un Spārē. Viesi apskatīja grupu mājas klātienē un iepazinās ar to ikdienas darbību, gūstot pieredzi un priekšstatu par grupu māju pakalpojumu organizēšanu biedrībā “Cerību spārni”.


Kopumā projekts sniedza iespēju poļu organizācijai redzēt līdzīgas institūcijas darbu ārvalstīs un uzzināt par jaunām darba metodēm. Pasākums veicināja abu pušu pieredzes un viedokļu apmaiņu profesionālajā jomā, atklājot jaunas zināšanas. Viesi atzina, ka biedrības “Cerību spārni” organizētais darbs ar cilvēkiem ar invaliditāti ir ļoti daudzveidīgs un visaptverošs un biedrības darbinieki ar lielu atdevi un mīlestību strādā ar cilvēkiem ar invaliditāti. Projekta partneri guva sev ļoti vērtīgu un noderīgu pieredzi, kas radīs jaunas idejas darbam savā organizācijā.


Projekts līdzfinansēts par Eiropas Savienības Erasmus+ programmas līdzekļiem.










bottom of page