top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

"Cerību mājā" viesojas jaunieši no studentu viesnīcas "Āgenskalns" jauniešu centra

Updated: Aug 9, 2022

Saulainajā 3. aprīļa svētdienā biedrības “Cerību spārni” grupu mājā “Cerību māja” viesojās jaunieši no Studentu viesnīca "Āgenskalns" jauniešu centra, lai ar grupu mājas iemītniekiem kopīgi paveiktu kādus darbus un veidotu sadraudzību.


Visiem kopā, cītīgi strādājot, notika teritorijas uzkopšanas darbi, “Cerību mājas” telpu pavasara uzkopšana un izveidoti Lieldienu dekori. Studentu viesnīcas “Āgenskalns” jaunieši darbus ar lielu entuziasmu un prieku veica kopā ar “Cerību mājas” jauniešiem, kopīgi iepazīstoties un daloties ar gūtajiem iespaidiem. Dažiem jauniešu centra pārstāvjiem šī bija pirmā pieredze darboties sabiedrības labā, bet citi bija pieredzējuši brīvprātīgajā darbā, ikdienā palīdzot senioriem un citiem, kuriem nepieciešama palīdzība.

Studentu viesnīca "Āgenskalns" ir mītne studentiem, kuru vada Baltijas izglītības un kultūras attīstības biedrība (BIKAB), kas ir bezpeļņas organizācija ar sabiedriskā labuma statusu. Studentu viesnīcas telpās darbojas jauniešu centrs, kura mērķis ir palīdzēt jauniešiem kļūt par atbildīgiem cilvēkiem, attīstot dažādus cilvēciskos tikumus, jo īpaši draudzību un strādīgumu un palīdzot noderīgi pavadīt brīvo laiku. Jauniešu centrā ikdienā notiek dažādi izglītojoši, kultūras un sporta pasākumi, kā arī tiek organizētas nometnes un brīvprātīgā darba izbraucieni.

Jauniešu centra pārstāvjiem uz “Cerību māju” līdzi bija ieradušies arī mentori Manuels Fernandezs un Florians Gabauers, kas ikdienā koordinē Studentu viesnīcas “Āgenskalns” jauniešu centra aktivitātes.

Manuels Fernandezs ir spānis, kas jau 17 gadus dzīvo Latvijā, pateicoties Katoļu baznīcas piedāvātajai iniciatīvai darboties brīvprātīgā darba jomā un šobrīd studentu viesnīcā nodarbina jauniešus dažādās aktivitātēs. Savukārt, Florians Gabauers ir naturalizējies latvietis, kas nāk no Vācijas un pirms 10 gadiem ir piedalījies jauniešu viesnīcas “Āgenskalns” dibināšanā, lai izveidotu jauniešiem ģimenisku vidi, kas atbalsta dažādas pasākumus sabiedrības labā.

Biedrība “Cerību spārni” sirsnīgi pateicas visiem čaklajiem jauniešiem par kopīgo darbošanos – Jāzepam, Tomam un Rihardam no Rīgas, Krišjānim no Inčukalna, Rinaldam un Kristam no Olaines, Ričardam no Siguldas un Jēkabam no Salaspils!

Plašāk par Studentu viesnīcu “Āgenskalns” var lasīt mājas lapā www.agenskalns.lv

bottom of page