top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

“Cerību spārni” iesaistās programmā “Pats savam saimes galdam”

Arī šogad biedrība “Cerību spārni” saņēmusi Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu programmas “Pats savam saimes galdam” ietvaros projekta “Darbi kopā – labi sokas Siguldā novadā 2020” īstenošanai.


Projektā 30 Siguldas novada cilvēki ar invaliditāti padomdevēja vadībā uzlabos esošās dārzkopības iemaņas un apgūs jaunas, tādējādi attīstot patstāvīgai dzīvei nepieciešamās prasmes un veicinot dzīves apstākļu uzlabošanos. Dalībnieki veiks dažādus dārza darbus – augsnes sagatavošanu, sēšanu, stādīšanu, ravēšanu, augu mēslošanu u.c. Vasaras laikā viņi rūpēsies par iesēto ražu, laistot un novācot, kā arī sagatavos ziemai izaudzēto ražu. Tā tiks izlietota cilvēku ar invaliditāti vajadzībām, kopīgu ēdienreižu gatavošanā biedrības dienas centrā un grupu mājā. Projekta īstenošanas rezultātā paaugstināsies mērķa grupas pašpalīdzības spējas, lai nodrošinātu ikdienas vajadzības, kas uzlabo viņu dzīves apstākļus, tādējādi mazinot atkarību no pašvaldības sociālā dienesta un citu organizāciju palīdzības.

Projektu dalībnieki saņems arī “Saimes galda rokasgrāmatu” – informatīvo materiālu par to, kā labāk saimniekot mazdārziņā. Rokasgrāmata veidota, ieklausoties Bulduru dārzkopības vidusskolas pasniedzējas Eleonoras Mārciņas padomos.


Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 12 bezpeļņas organizācijas palīdzēs grūtībās nonākušajām ģimenēm veikt zemkopības darbus pārtikas sagādāšanai savam saimes galdam. Vismaz 250 mājsaimniecības saņems sēklas, stādus, darbarīkus un mēslojumu, kā arī padomus dārzkopībā. Šosezon programmas “Pats savam saimes galdam” aktivitātes norisināsies kopumā 17 Latvijas novados, dārzkopības darbos iesaistot vismaz 800 iedzīvotājus. Borisa un Ināras Teterevu fonds šiem darbiem piešķīris grantus 18 220 eiro apmērā.


Programma “Pats savam saimes galdam” izveidota 2017. gadā kā turpinājums programmas “Maizes rieciens” aktivitātei “Atbalsts līdzdarbībai”, kuras laikā 28 projektos iesaistījās 2500 cilvēki, kuri pašu spēkiem audzēja dārzeņus un augļus savas saimes galdam vai guva papildu ienākumus ģimenes vajadzībām.

Papildu informācija par programmu “Pats savam saimes galdam”, kā arī citu programmai pieteikto projektu apraksti apskatāmi šeit.



Foto: Ilmārs Znotiņš

bottom of page