top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

Cerību spārni kopiena uzsāk sadarbību ar King's College, The British School of Latvia.

Šīs sadarbības ietvaros King’s College skolēni, skolotāji un ģimenes iepazīs “Cerību spārnu” kopienu, ar ziedojumiem un brīvprātīgu darbu atbalstīs “Cerību spārnu” darbu, palīdzot darbam integrēt sabiedrībā mūsu līdzcilvēkus ar fiziskiem un garīgiem traucējumiem, kā arī palīdzot viņu ģimenēm. King’s College plāno ziedot “Cerību spārniem” ieņēmumus no ikgadējās labdarības akcijas, kā arī skolēnu grupu viesošanos un brīvprātīgu darbu “Cerību spārnos” un “Cerību mājā”, lai sociālās palīdzības, cilvēciskā siltuma un savstarpējas cieņas gaisotnē iesaistītos mūsu līdzpilsoņu dzīves apstākļu izpratnē un uzlabošanā.

Sadarbība tika uzsākta 30. janvārī, kad svinīgā pasākumā King’s College skolas telpās skolas direktore Adele Stanforda iepazīstināja skolēnus un skolas saimi ar “Cerību spārnu” kopienu, kurus pārstāvēja tās ilgstošie atbalstītāji Iain Watson un Carol Watson, kā arī Anita Zakatistova un Atis Zakatistovs. Skolas saimei šī sadarbība nebija nejauša, jo Līvija Uzkalis jau iepriekš bija brīvprātīgi piedalījusies “Cerību spārnu” Kalniešu spēļu organizēšanā.

King’s College skolas saimei labdarības gars ir būtiska vērtība, jo tai ir dziļa saknes Lielbritānijā. Šīs sadarbības pamatā ir skotu labdarības tradīcija, dzejnieka Roberta Burnsa piemiņas pasākums, kurš arī Latvijā ir organizēts jau 24 reizes. Pirms daudziem gadiem šajā pasākumā piedalījās arī “Cerību spārni”, līdz ar to skotu dūdas, Kalniešu spēles ir kļuvušas par “Cerību spārnu” identitāti. Ir tikai pareizi un dabīgi, ka šo sadarbību tagad turpina King’s College skola, kur vērtības caurauž mācību procesu.

King’s College un “Cerību spārnu” kopienas papildina viena otru, savstarpēji iepazīstot, sadarbojoties un palīdzot. Kopējas vērtības veido iekļaujošu sabiedrību mūsu Latvijā.



bottom of page