top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

“Cerību spārnos” viesojas ārzemju delegācija

15.09. biedrībā “Cerību spārni” viesojās ciemiņi no Polijas, Itālijas, Spānijas un Latvijas, lai iepazītos ar biedrības darbu sociālās uzņēmējdarbības jomā. Viesi no ārvalstīm ieradušies Latvijā Eiropas Savienības projekta ietvaros. Kopīgi ar Vidzemes plānošanas reģionu tiek īstenots Eiropas Savienības mazo un vidējo uzņēmumu konkurētspējas programmas “COSME” projekts “Sociālās ekosistēmas vadīta attīstība” jeb “Social Ecosystem Leads the Future” (SELF), kurā biedrība “Cerību spārni” ir dalīborganizācija.

Projektā piedalās partneri no Kantabrijas reģiona Spānijā, Lombardijas reģiona Itālijā un Pomerānijas vojevodistes Polijā. Projekta mērķis ir meklēt veiksmīgus piemērus sociālās uzņēmējdarbības ekosistēmas veidošanai Eiropas lauku reģionos.

Biedrībā “Cerību spārni” viesi iepazinās ar specializētajām darbnīcām cilvēkiem ar invaliditāti. Tika apskatītas sveču un ziepju, aušanas, flīžu mozaīkas un keramikas darbnīcas, kā arī viesi iepazīstināti ar biedrības darbu cilvēku ar invaliditāti nodarbināšanā. Vizītes noslēgumā projekta pārstāvji paviesojās sociālā uzņēmuma “VISI VAR” veikaliņā, kur varēja klātienē apskatīt cilvēku ar invaliditāti radītos darbus.

Kopumā viesi atzina, ka biedrības “Cerību spārni” un sociālā uzņēmuma “VISI VAR” īstenotā sociālā uzņēmējdarbība ir labs piemērs, kā integrēt cilvēkus ar invaliditāti dažādu sociāli atbildīgu darbu veikšanā.

bottom of page