top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

Diānas ziedojumu akcija – stāsts par Diānu un dzīvnieku terapiju

Diāna ir 8 gadīga meitene ar smagiem funkcionāliem traucējumiem. Diānas ģimene dzīvo daudzstāvu ēkas otrajā stāvā un ik dienu apgrūtinoša ir izkļūšana no mājām, lai dotos uz rehabilitācijas nodarbībām, tostarp dzīvnieku terapiju, kas Diānai ir tik ļoti nepieciešama un sagādā milzīgu prieku. Biedrība “Cerību spārni” turpina ziedojumu akciju pacēlāja/lifta iegādei, lai atvieglotu Diānas un viņas ģimenes ikdienu un Diāna varētu daudz brīvāk nokļūt uz iecienītajām nodarbībām.

Šoreiz stāsts par dzīvnieku terapiju, kuru Diāna tik ļoti iemīļojusi apmeklēt. Kas mums ikdienā ir pašsaprotamas lietas – pacelt priekšmetus, pasmaidīt, apsēsties, tas Diānai ir liels izaicinājums, tāpēc ik katrs nelielais solis uz priekšu Diānai un viņas mammai ir milzīgs sasniegums. Pateicoties dzīvnieku terapijai Diānai ir labāks acu kontakts un parādījušies citi uzlabojumi. Gadu kopš terapijas uzsākšanas viņa daudz ērtāk jūtas dzīvnieku klātbūtnē, ir manāms, ka viņai ir interese un ir novērojamas mērķtiecīgākas kustības, pieskaroties dzīvniekiem.

Dzīvnieku terapija pastiprina citu terapiju efektu, tāpēc ļoti ticams, ka dzīvnieku terapija palīdzējusi Diānai nostiprināt citās terapijās gūtos uzlabojumus.

Dzīvnieku terapija ir terapijas veids, kurā kā motivators tiek izmantots dzīvnieks. Terapijas mērķi ietver fiziskās un emocionālās veselības uzlabošanu, sociālo prasmju attīstību, pozitīvas kognitīvās izmaiņas. Dzīvnieku terapija ir efektīva dažādu saslimšanu gadījumos, piemēram, bērniem ar kustību traucējumiem, uzvedības un saskarsmes problēmām, kā arī bērniem ar autiska spektra traucējumiem, bērnu cerebrālo trieku, dzirdes traucējumiem un citām veselības problēmām.

Dzīvnieki rada nomierinošu efektu, palīdz bērniem apgūt empātijas prasmes un uzlabot komunikācijas prasmes. Tiek samazināts muskuļu tonuss, uzlabojas un atjaunojas kustību koordinācija, un līdzsvarojas uzbudinājuma un kavēšanās procesi centrālajā nervu sistēmā. Dzīvnieku terapijā tiek izmantoti daudz un dažādi dzīvnieki, vispopulārākie ir tieši suņi, kaķi, jūrascūciņas, pundurtruši un zirgi. Biedrības “Cerību spārni” dzīvnieku terapeite Māra Rotberga, kas strādā arī ar Diānu, ikdienā darbojas ar pundurtrusi Fredi, jūrascūciņu Bruno un sunīti Deiziju. Diānai ļoti mīļa ir tieši Deizija un Fredis.

Ziedojumu akcija pacēlāja/lifta izbūvei, lai atvieglotu Diānas ikdienu, ilgs līdz 31.oktobrim. Visi kopā varam palīdzēt un atbalstīt ģimeni viņiem tik nozīmīgā pacēlāja/lifta ierīkošanai kāpņutelpā, kas izmaksā 17 000 eur, lai Diāna vieglāk varētu nokļūt uz iemīļoto dzīvnieku terapiju.

Ziedot un palīdzēt var zvanot pa tālruņa numuriem 90006661 (viens zvans 4,27 eur) vai 90006888 (viens zvans 1,42 eur).

Ziedojumu konts: LV38UNLA0050014911298. Mērķis: Ziedojums Diānai.

Palīdzēsim pielāgot vidi Diānai!





bottom of page