top of page
Search
  • Writer's pictureCerību Spārni

Noslēdzies projekts “Darbi kopā – labi sokas Siguldā novadā 2020”

No maija līdz pat oktobra beigām notika projekta “Darbi kopā – labi sokas Siguldā novadā 2020” īstenošana biedrības sociālā atbalsta centrā “Cerību māja” teritorijā izveidotajā kopienas dārzā. Projektā 30 Siguldas novada cilvēki ar invaliditāti padomdevēja vadībā apguva dārzkopības un pašu izaudzētās ražas konservēšanas iemaņas, tādējādi attīstot patstāvīgai dzīvei nepieciešamās prasmes.


Projekta dalībnieki aktīvi iesaistījās darba vidē balstītās nodarbībās, veicot dažādus dārza darbus. Kopienas dārzā izaudzēti burkāni, bietes, gurķi, kabači, tomāti un citi dārzeņi. Novācot ražu, visiem gandarījums par kopīgi paveikto un prieks par sava darba augļiem, jo pašu audzētais ir visgaršīgākais un veselīgākais.


No augusta līdz oktobrim notika pašu izaudzētās ražas konservēšanas nodarbības, kur projekta dalībnieki mācījās, kā vienkārši un viegli sagatavot dārzā izaudzēto gan ātrai apēšanai, gan ziemas krājumiem. Ziemas krājumiem visi dārza labumi salikti burciņās, saldētavā un pagrabā. Bagātīgie pārtikas krājumi ziemā samazinās tēriņus par veikalā pirktajiem dārzeņiem, konserviem, ievārījumiem.



Projekts īstenots ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu programmas “Pats savam saimes galdam” ietvaros. Papildu informācija par programmu “Pats savam saimes galdam” apskatāma šeit.

bottom of page